RAD race 2de plaats!

Geplaatst door Remco van 't Veer do, 30 maa 2006 22:17:00 GMT

Woensdag middag is de uitslag van de Rapid Application Development Race bekend gemaakt op het Database Systems 2006 evenement in Leiden. Tot onze verbazing zijn we als 2de geëindigd. Zoals ik al eerder aangaf voelde we dat we het niet slecht hadden gedaan maar 2de plaats hadden we nooit durven dromen!

Maar waren wij nou zo goed? Nee, de race is met grote voorsprong gewonnen door Crossmarx een op Java gebaseerde 4GL tool, zij staken ver boven uit in de puntentelling. Maar we hebben andere 4GL systemen, Oracle tools en ervaren Java en C# ontwikkelaars achter ons gelaten.

Helemaal niet slecht voor een stelletje hobbyisten. Hopelijk zijn we volgend jaar als professionals van de partij en kunnen we Crossmarx op hun nummer zetten en laten zie dat Ruby en Rails 5GL genoemd mogen worden.

Geplaatst in , ,  | 4 reacties

Reacties

 1. jan zei ongeveer 14 uur later:

  Knap gedaan mannen! Ik heb bewondering voor jullie prestatie. Ik ben zelf een Java/J2EE ontwikkelaar, maar sta open voor alle technologieen die het leven makkelijker maken. Zo’n RAD race is geen simpele opdracht en hiermee bewijzen jullie dat Rails, als zeer jonge ontwikkelomgeving, een groot potentieel heeft.

 2. Tom zei 1 dag later:

  Gefeliciteerd :). Hopelijk zullen er nu wat meer mensen besluiten om voor Rails te gaan.

 3. Danny zei 3 dagen later:

  Op www.developmenttools.nl lees ik in het verslag van de RAD race 2006 het volgende (mijn cursivering):

  Zoals vermeld, de winnaar van dit jaar was het team CrossMarx met hun eigen tool CrossMarx. De hoeveelheid code die zij in staat waren in twee dagen te ontwikkelen was verpletterend.

  Tja, zo kun je met Rails natuurlijk nooit winnen…

 4. Rob van Maris zei 9 dagen later:

  Gefeliciteerd jongens! Briljante zet om met ROR aan deze Radrace mee te doen. Het is hoog tijd dat ROR in ook in Nederland meer aandacht gaat krijgen, en dit resultaat zal daar zeker aan bijdragen.

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning