RailsConf Europe te duur?

Geplaatst door Remco van 't Veer wo, 02 aug 2006 02:39:06 GMT

Er is wat herrie over de populariteit van RailsConf Europe. In tegenstelling tot de “originele” conferentie zijn de kaarten, na weken, nog niet uitverkocht.

De grootste klacht is dat het te duur is. London is een veel te dure stad voor dit soort dingen. Daarbij komt dat er in de VS veel meer mensen professioneel met Rails bezig zijn en er dus vanuit deze bedrijven meer budget is om deel te nemen.

Dat laatste is wel een beetje zorgelijk. Europa gedraagt zich vaak een beetje terughoudend als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. Of het om een gebrek aan flexibiliteit gaat of botweg chaufinisme weet ik niet. Ik geloof dat er ook in europa een hoop geld te verdienen valt met Ruby on Rails en dat dit soort evenementen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van dit platform. Europa heeft veel oplossingen, DHH zelf en andere core ontwikkelaars, en problemen, meertaligheid en unicode ondersteuning, te bieden.

Dus neem je opleidingsbudget nog een keer onder de loep of probeer je werkgever nog een keer duidelijk te maken dat de toekomst van het bedrijf op het spel staat! In september hang ik daar in iedergeval rond met m’n powerbook onder m’n arm. Zie je daar?

Geplaatst in ,  | 6 reacties

Reacties

 1. Matthijs Langenberg zei ongeveer 2 uur later:

  Ik ben bang dat ook mijn werkgever het te duur vind om als investering te zien. Ik zal het hem eens voorleggen.

 2. Juice10 zei 1 dag later:

  Ik zou graag gaan maar ik vind dit ook teveel geld. Die in USA was goedkoper en daar kwamen meer sprekers.

  Ze hadden het gewoon in Nederland moeten doen :)

 3. Martin Hietkamp zei 8 dagen later:

  Ik wilde dit jaar heel erg graag naar een Rails evenement en op de conferentie in Londen komen heel veel interessante sprekers. Misschien minder dan op de RailsConf in Chicago, maar zekers een aantal interessante sprekers die niet in Chicago zijn geweest. Mij gaat het vooral om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Kathy Sierra komt bijvoorbeeld ook! Ik ben al een tijdje een grote fan van haar en haar “creating passionate users” weblog (http://headrush.typepad.com), daar kan de (Nederlandse) Rails community denk ik nog veel van leren.

  Het mooie is ook dat de setting van de Londese RailsConf veel kleiner is, je hebt dus ook meer kans om de sprekers zelf te kunnen spreken.

  Mijn werkgever wilde ook niet voor de conferentie betalen (we doen alleen Java en .NET). Ik wilde toch graag deel uitmaken van de Rails revolutiet, het enthousiasme proeven, erbij zijn en heb toen ZELF maar mijn ticket betaald. Dit jaar gingen we niet op vakantie, dus kon ik een deel van mijn vakantiegeld gebruiken.

  Inmiddels heb ik een nieuwe interessante baan aangeboden gekregen bij Wisdom, een klein enthousiast Gronings softwarebedrijf van Java en .NET specialisten. Vanweg mijn opzegtermijn kan ik pas per 1 oktober beginnen, maar ze waren zo onder de indruk dat ik de conferentie zelf had betaald dat ze nu alle kosten voor me vergoeden.

 4. Martin Hietkamp zei 8 dagen later:

  Oops … de URL naar mijn weblog in de vorige post was niet juist en moet zijn:

  http:/weblog.martinhietkamp.info/typo/

  Misschien dat ik mijn weblog binnenkort redirect naar www.martinhietkamp.info. Ik heb de weblog deze week net ingericht, content komt binnenkort ;). Mijn bedoeling is om er, net als jullie, over Ruby on Rails te schrijven en mensen weer enthousiast te maken over software ontwikkeling.

 5. eltjo zei 40 dagen later:

  Ik heb een ticket voor de RailsConf, maar kan helaas niet. :( Is er nog iemand???

 6. eltjo zei 40 dagen later:

  Die mijn ticket wil overnemen? e.reijenga at inxights dot com

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning