Capistrano

Geplaatst door Michiel de Mare vr, 23 jun 2006 08:17:00 GMT

De eerste echte sessie die ik heb gekozen (er zijn drie tracks tegelijkertijd) ging over Capistrano. Interessante sessie – maar ik kan nog steeds niet precies zeggen wat het is. Rake over SSH, uitgevoerd op meerdere machines tegelijk, dat komt misschien nog het meest in de buurt. Je moet wel een vrij ervaren systeembeheerder zijn om een capistrano-omgeving goed op te zetten.

Aan de andere kant, wanneer het werkt dan heb je ook wat. cap remote-deploy, ik wou dat ik in mijn J2EE project kon zeggen.

2 reacties

Reacties

  1. Chiel Wester zei 4 dagen later:

    Het mooie van capistrano is juist dat je geen ervaren systeembeheerder hoeft te zijn om het op te zetten. Capistrano is alleen maar een systeem waarmee je je app gemakkelijk op een live server kunt plaatsen (via subversion). Je hoeft nooit meer via ftp je source up te loaden en capistrano start zelfs je fcgi processen opnieuw voor je op! Bovendien heb je mooi versie-beheer via capistrano, als je per ongeluk een fout hebt gemaakt in een revision, dan kan je met het commando rake rollback gemakkelijk een revision terug gaan! Supermakkelijk en nogmaals: je hoeft er absoluut geen expert voor te zijn!

  2. Pieter Kuijpers zei 41 dagen later:

    “cap remote-deploy, ik wou dat ik in mijn J2EE project kon zeggen.”

    Met Maven kan je een heel eind komen voor je J2EE project. Maar ook daarvoor geldt dat het nogal wat werk is om het aan de praat te krijgen.

    http://maven.apache.org/

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning