Wordt Vervolgd

Geplaatst door Michiel de Mare ma, 22 mei 2006 00:55:00 GMT

Een van de onderwerpen die ik op de railsdag in mijn presentatie heb behandeld zijn continuations. Toevallig zijn die deze week net het gesprek van de dag in de blogosfeer.

Sun is bezig met aanpassingen aan de JVM om geschikter te maken voor dynamische talen. Gilad Bracha, de ‘Computational Theologist’ (informatietheoloog?) van Sun, schreef een artikel over waarom de JVM geen ondersteuning voor continuations zal krijgen. Hij ziet webframeworks als Seaside en Borges als het voornaamste nut van continuations, maar denkt dat het web in een overgangsfase zit, en dat zulke frameworks met meer AJAX-achtige applicaties overbodig worden.

Maar welke problemen worden er eigenlijk met continuation-based frameworks opgelost. Daar schrijft Avi Bryant, de ontwikkelaar van SeaSide, een leuk artikel over, en geloof me, de problemen die hij beschrijft zijn precies de problemen waar we in mijn huidige project tegenaan zijn gelopen.

Ook Ian Griffiths heeft een interessant artikel geschreven over dit probleem, met een tegengestelde conclusie.

Tenslotte, als je nog steeds moeite hebt met het concept van continuations, raad ik je dit artikel aan. Heb je dit nodig om flitsende rails-applicaties te bouwen? Nee, maar het maakt je tot een betere programmeur, zelfs als je ze nooit gebruikt.

geen reacties

Reacties

(Laat url/e-mail achter »)

   Voorvertoning